"Нехай щастить": В Україну не пустили оператора пропагандистського росЗМІ, поміченого в "Миротворці" (фото, відео)

Українські прикордонники не пропустили на територію країни оператора телеканалу Russia Today. Натомість громадянин Російської Федерації отримав заборону в’їзду до нашої держави на три роки. Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби, де також опубліковано відео допиту чоловіка, передають Патріоти України.

Йдеться про росіянина Ігоря Завидея, який ще 2015 року числиться у базі "Миротворця" (щоб подивитися ролик, доскрольте новину до кінця).

Зазначається, що чоловік 1971 року народження їхав до України автомобілем. Перетнути кордон він мав намір на пункті пропуску "Кучурган", що в Одеській області. Прикордонникам заявив, що планує транзитом проїхати з Молдови в Росію.

"Проте під час паспортного контролю стосовно росіянина спрацювала база даних. Як з’ясувалося, у прикордонників щодо нього вже була попередня інформація про незаконне відвідування ним окупованого його країною Криму", – йдеться у повідомленні.

Під час додаткової перевірки співробітники Подільського прикордонного загону також встановили, що в період окупації півострова чоловік приїздив туди саме з території РФ, зокрема літаком. В Криму ж він упродовж декількох тижнів проводив відеозйомки для телеканалу Russia Today.

Через порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї прикордонники відмовили громадянину РФ в перетинанні кордону і заборонили в’їзд до нашої країни.

Що відомо про росіянина, якого не пустили до України З особистих джерел дізнався, що затриманим на КПП "Кучурган" виявився 49-річний Ігор Завидей із Москви. Ще в 2015 році росіянин потрапив до бази даних сайту "Миротворець": за антиукраїнську пропаганду, свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в тимчасово захоплені російськими бандформуваннями Донбас і Крим.

Також відомо, що в жовтні 2014 року Завидей в складі знімальної групи редакції Russia Today, англійських і арабських ЗМІ потрапив під обстріл на півночі Сирії. На той час там йшли бої між курдами і бойовиками терористичного угрупування "Ісламська держава". Тоді журналісти не постраждали.

А ось у 2020 році Ігор Завидей відзначився на протестах у Білорусі. Зокрема, він напав на журналіста Алеся Пілецького під час Жіночого маршу 12 вересня в Мінську.

У мережі розійшлося фото, на якому видно, як великий лисий чоловік намагається відібрати смартфон у відомого в Білорусі журналіста. Як пише Reform.by, очевидці зазначили, що після закінчення маршу на проспекті Незалежності недалеко від магазину "Океан" залишилися декілька учасниць акції і група журналістів. Люди звернули увагу на те, що серед них виділялася знімальна група "без розпізнавальних знаків, але з професійною технікою". Вони "чіплялися до інших журналістів і учасниць маршу", а від оператора взагалі "пахло алкоголем".

В агресивному операторі тоді й впізнали співробітника Russia Today Ігоря Завидея. Якраз у той час велика група журналістів цієї пропагандистської телекомпанії з РФ перебувала в Мінську на запрошення влади.

Тоді ж в Instagram Завидей публікував фото з фітнес-центру готелю "Ренесанс" і кафе в'єтнамської кухні на проспекті Дзержинського поряд із готелем у білоруській столиці.

  • це не пе

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...