"Нелюди!": Під Києвом розгорівся гучний скандал через харчування дітей у школі (фото)

У Броварах Київської області для харчування дітей у місцевій школі купили продукти за завищеною вдвічі вартістю. 500 грамів м'яса курки у власному соку, або тушонки, коштували управлінню освіти і науки Броварів замість 20 цілих 54 гривні, пише "Стоп корупція", повідомляють Патріоти України.

"Делікатесна тушонка. Школярів нагодували консервами за 54 гривні за банку. Водночас ринкова вартість тушонки ‒ 20 гривень", ‒ повідомили на сторінці організації в соцмережах.

Згідно з опублікованою тендерною документацією, постачальником м'ясних консервів стало Науково-виробниче підприємство "Продагроком".

В системі Clarity Project, де вказані всі переможці та учасники торгів на платформі ProZorro, йдеться, що "Продагроком" переміг в 3 тендерних закупівлях, зокрема однієї військової частини і "Укрзалізниці". У торгах Броварського управління науки і освіти підприємство перемагали тричі.

У базі даних OpenDatabot йдеться, що керівником "Продагроком" є Мирослава Мальована, а кінцевим бенефіціаром ‒ Орися Білинська, яка також є засновником видавництва "Обереги".

Водночас під публікацією "Стоп корупції" в соцмережах користувачі почали обурюватися тим, що дітей взагалі годують консервами.

"Дітей! Тушонкою! Індички кілограм можна купити за одну банку", ‒ написала одна з коментаторів. "Нелюди! Як можна дітей годувати тушонкою!" ‒ обурилася також Оксана Волошина.

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...