Нема чого прославляти: У Києві почали демонтувати монумент на честь Переяславської ради (фотофакти)

Монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова

У Києві розпочався демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою Свободи українського народу (колишня Арка дружби народів). Про це повідомила Київська міська держадміністрація у вівторок, 30 квітня. В самому Переяславі монумент з нагоди цієї історичної помилки 1654 року демонтували ще 2022 року.

"Демонтаж триватиме кілька днів, оскільки конструкція доволі масивна. Вона складається з 20 елементів, що важать близько 6000-7000 тонн", – йдеться у повідомленні.

У КМДА запевнили, що попередньо фахівці провели вивчення конструкції, щоб зберегти її цілісність при демонтажі та не пошкодити.

Надалі монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.


Зеленський підписав новий закон про штрафи для ухилянтів: Що загрожує за неявку до ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:50

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким підвищуються штрафи для ухилянтів. Він набуде чинності наступного дня після опублікування в парламентській газеті "Голос України". РБК-Україна розповідає, за що саме та які передбачені штрафи....

Не все так просто: Очільник Львівщини назвав головну умову відкриття аеропорту "Львів"

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:30

Цьогоріч туристичний збір у Львівській області становив рекордні понад 46 млн грн. Область також лідирує в Україні за податковими надходженнями від туризму, але для збільшення її привабливості для інвесторів потрібне відновлення роботи аеропорту «Львів...