Нема кому платити 1500 євро на місяць: На полях Латвії згнила полуниця через відсутність заробітчан

Влада Латвії повідомила про те, що сільське господарство країни серйозно постраждало через брак робочої сили, передають Патріоти України.

Фахівці заявили, що в цьому сезоні зазначається гостра нестача заробітчан, і країна втратила врожай багатьох ягід. Як пояснили експерти, зазвичай з початку сезону на полях працюють заробітчани з України, проте в цьому році вони вирушили на заробітки в інші країни. Зараз представники сільського господарства вже підраховують збитки. Виявилося, що на фермерських угіддях був знищений урожай десятків тонн вишні, полуниці і чорниці. Ці ягоди просто нікому було зібрати. Вони продовжують гнити на полях.

За словами одного з підприємців, з його ферми до покупців доберуться не більше 60 тонн ягід, але збирати їх нікому. Вакансії по збору ягід залишаються відкритими, і фермери пропонують заробітчанам до 1500 євро на місяць, проте бажаючих дуже мало.

Підприємець підкреслив, що в минулі роки на його полях працювали в основному українці, проте в поточному сезоні їм запропонували більш вигідні умови роботи в інших європейських державах. Самі латвійці за такі гроші працювати відмовляються і знаходять більш вигідні варіанти. Примітно, що громадяни Латвії не відмовляються від роботи на полях, проте роблять це в Великобританії або в інших західних країнах. Латвійські підприємці вже неодноразово зверталися до влади країни, щоб вона пом'якшила в'їзд трудовим мігрантам, інакше галузь буде просто знищена.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...