Нема продиху ні влітку, ні зимою: ​Узбережжя Одещини заполонили сотні тисяч гігантських медуз (відео)

Ворони не справляються з такою навалою падалі

У Національному природному парку «Тузлівські лимани» в Одеській області штормом викинуло на берег сотні тисяч медуз. Про це повідомив еколог Іван Русєв. За його словами, виявлено викид медуз корнеротів на багатокілометровому пересипу нацпарку. В цілому їх – сотні тисяч , зазначають Патріоти України.

«Вчора відкрили для себе новий випуск медуз Корнерот. Кількість викинутих медуз на всьому пляжі довжиною ночівлі в національному парку становить сотні тисяч», – написав Русєв на своїй сторінці у Facebook.
За даними фахівців, в Чорному морі зустрічається 30 видів медуз, серед яких переважна більшість – дрібні, діаметром не більше 20 мм.
«До великих представників відносяться широко поширена місячна або вухата медуза Аурелія і корнерот. Це медузи-хижаки, що харчуються дрібними планктонними тваринами. Тривалість їхнього життя невелика – близько 1 року», – уточнив фахівець.
Він зазначає, що медузи, як правило, не залучені в харчові ланцюги природних екосистем моря і, їх, за рідкісним винятком поїдання шакалами або воронами, ніхто з представників фауни не розглядає як корм.
«Але хвильові процеси моря скоро їх перетворять на «біологічний пил», який і буде залучений в харчовий ланцюг морських і лиманних екосистем», – зазначає еколог.
Як раніше повідомлялося, після потужного шторму уздовж прибережної зони в Національному природному парку «Тузлівські лимани» на берег викинуло багато сміття та медуз.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...