Немає голих та глиняних хатин: Українка спростувала основні міфи про життя в Мозамбіку

Люди з більш-менш нормальним достатком живуть стільки ж, скільки і європейці.

Киянка Світлана Файс переїхала з Києва до Мозамбіку. У своєму блозі дівчина спростовує основні міфи про життя в спекотній Африці і розповідає про особливості, повідомляють Патріоти України.

"Коли вперше прилетіла до Африки, то здивувала велика кількість сміття на вулицях і відсутність тротуарів. Ніяк не могла звикнути до жінок, які мають рівні осанки і на головах носять великі тюки. Люди дуже позитивні і багато посміхаються", - каже Світлана.

Світлана пригадує, коли їхала до чоловіка, родичі її лякали страшними реаліями життя. Насправді, більшість того, чим залякували виявилась неправдою. Основні міфи, які вже спростувала українка.

Життя в племенах, відсутність нормального одягу

"Ніхто тут не ходить з оголеними грудьми і голою попою. А племена є в Африці, але спробуйте до них навідатися в гості, дороге це задоволення побачити самобутнє життя якогось племені. Я дуже мрію одного разу своїми очима побачити плем'я, їх звичаї, звичаї, як вони готують їжу, їх захоплення, поведінку. Це ж можна тільки про таке мріяти щоб побачити на власні очі", - каже Світлана.

Там тебе покусають комахи, тварини і всякі повзучі тварюки

"Ніхто мене ще не вкусив, не рахуючи малярійного комара, але на щастя малярія обходить стороною, як в принципі і інші хвороби. В європейських країнах, тільки під машинами і від інфарктів, гине народу набагато більше, ніж від хвороб та інших напастей в Африці", - пояснює.

В Африці тільки хатини глиняні з солом'яними дірявими дахами

"Ми звикли, що нам показували передачі по телевізору або фотографії африканського народу живуть в хатинах. Насправді забудова великих міст в Африці мало відрізняється від мегаполісів. Тут є висотні житлові будинки, приватний сектор, ділові центри.

Звичайно, не стану приховувати, що на території континенту ще залишилися дійсно живуть в хатинах, такі як бушмени, але їх дуже мало", - продовжує жінка.

Люди в Африці довго не живуть

Середній показник життя в Африці, це 55 років. Тут низька тривалість життя. Чоловіки рідко доживають до 55 років, жінки до 50 років. Але мова йде про найбідніші верстви населення. Але не можна говорити за всіх жителів континенту, в більш благополучних країнах Африки, тривалість життя коливається у межах 65-75 років. Люди з більш-менш нормальним достатком живуть стільки ж, скільки і європейці. Вони харчуються повноцінно і вітамінно, ведуть рухливий спосіб життя, проходять регулярні медичні обстеження.

Джерело: Gazeta.ua

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....