Немає інформації про 3,4 млн чоловіків: Депутат розповів, як українці переховуються від ТЦК

В Україні є близько 3,4 млн чоловіків призовного віку, про яких держава не має інформації. Про це повідомив народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в програмі "Бізнес і держава | Центр прийняття рішень", передають Патріоти України.

"На сьогоднішній день є щонайменше 3,4 млн чоловіків, про яких все, що знає держава, це їхній ідентифікаційний номер. Вони не за кордоном, вони не в ЗСУ, вони не інваліди, не навчаються і не працевлаштовані", — сказав Дмитро Наталуха.

З його слів, держава не знає, де ці люди. Вони всі призовного віку та "існують" на території України і, ймовірно, беруть участь в економічних процесах. Дмитро Наталуха наголосив, що це приклад того, як уникнути держави, також це частково відповідає на питання Генштабу ЗСУ про те, де брати людей.

Крім цього, він розповів, що люди можуть перестати користуватися державними банками, знімати готівку, використовувати кредитні картки, подорожувати між містами, аби не потрапили в поле зору ТЦК та СП. Він зауважив, що це повне уникнення держави, аби вона не могла ідентифікувати чоловіка, знайти та призвати його.

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...

План не спрацював: Суд визнав ухилянтом ексстудента духовного вишу, який сховався від ТЦК у машині

понеділок, 20 травень 2024, 11:56

Решетилівський районний суд Полтавської області визнав винним колишнього студента духовної колегії в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив три роки позбавлення волі. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані су...