Немає людини - немає проблеми? Побитого колегами в Дніпрі патрульного звільнили з поліції заднім числом (відео)

Патрульний поліцейський з Дніпра Максим Колиняк, який раніше заявляв про побиття колегами, отримав інформацію про те, що 14 травня був звільнений з посади. Про це стало відомо сьогодні під час зустрічі Калиняка з керівництвом Управління патрульної поліції (УПП) в Дніпропетровській області, повідомляють Патріоти України із посиланням на місцевий телеканал "D1".

На зустрічі були присутні голова місцевого УПП Андрій Калюжний та начальник відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Олександр Хорольський. Однією з тем розмови стала отримана інформація про нібито звільнення Калиняка з поліції, яке сталося 14 травня. Керівництво обласного Управління патрульної поліції підтвердило цю інформацію.

У відповідь на це Калиняк запитав: "А яким чином я 16-го і 17-го числа заступив на зміну, зі зброєю?"

Калюжний і Хорольський відповіли, що законодавством на виконання дисциплінарного стягнення дається місяць з дня його застосування. Така норма дійсно існує в Дисциплінарному статуті Національної поліції України, зазначає D1. Але в цьому ж документі написано, що стягнення виконується негайно. Що було зроблено і підтверджено керівництвом УПП в Дніпропетровській області.

"На якій підставі вже звільненому Калиняку видавали зброю і відправляли патрулювати вулиці Дніпра - залишається невідомим", - пише D1.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...