Немає масок і термометрів: У Чернівцях визнали, що виявилися не готові до коронавірусу

Наразі не має можливості забезпечити населення масками та термометрами у Чернівцях, де стався перший в Україні спалах коронавірусу. Про це заявив міський голова Чернівців Олексій Каспрук під час підбивання підсумків у своєму Facebook, передають Патріоти України.

“Ситуація на контролі і в ОДА, і в Міській раді, ми щоденно по кілька разів будемо проводити планові наради... поки що підстав запроваджувати надзвичайний стан не має, хоча по закону ми могли б це зробити...”, — сказав Каспрук.

“Найбільша проблема яка у нас виникає, те що взагалі у світі та в Україні, в тому числі, оці найбільш популярні засоби — маски, біохалати, електронні термометри — вони розібрані, розкуплені і залишилися в невеликих кількостях”, — додав міський голова.

Він також додав, що за порадою лікарів — маски не є ефективним способом боротьби з коронавірусом. “На сьогоднішній день одностайна порада всіх лікарів — маски вони не ефективні проти коронавірусу. Маску має носити хворий, лікар, який з ним (хворим) контактує, і бажано носити маски тим паціентам, які відвідують заклади охорони здоров’я”, — сказав Каспрук. — “Одягати всім маски повально причини не має, і, реально кажучи — можливості не має всіх забезпечити”.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...