Немає уколу - сиди і голодуй. Кадиров заборонив чеченцям без щеплення ходити до магазинів і їздити в автобусах

Влада Чечин вводить спеціальні обмеження в рамках боротьби з коронавірусом. Відтепер на території цієї республіки Російської Федерації не можна буде зробити покупки в магазині, помолитися в мечеті або проїхатися на громадському транспорті без довідки про вакцинацію. Про це повідомляє чеченський державний телеканал "Грозний", зазначають Патріоти України.

Тим, хто не вакцинувався від коронавірусу і не має на руках відповідної довідки, заборонено входити в мечеті і в усі роздрібні магазини. Аналогічні вимоги поширюються на всі точки роздрібної торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, а також на громадський транспорт.

"Також на громадському транспорті буде введена вимога на наявність у пасажирів масок, довідок та сертифікатів про щеплення", – заявив керівник місцевого штабу по боротьбі з COVID-19 Вахіт Усмаев.

Раніше глава Чечні Рамзан Кадиров зазначив, що жителі самі повинні проявити "громадянську свідомість" і зробити щеплення, щоб захистити себе від вірусу. Він поставив план по 100% вакцинації дорослого населення республіки.

"Ми повинні домогтися того, щоб вакцинацію пройшло все доросле населення республіки, а не обмежуватися 60%. Важливо прислухатися до думки лікарів, а не до людей, які не мають нічого спільного з медициною ", – заявив Кадиров. У Чечні вже діє план по загальному щепленню дорослого населення. Згідно із заявою головного санітарного лікаря Чечні, до 25 серпня по одій дозі повинні отримати:

  • співробітники держустанов;
  • сфери послуг;
  • журналісти;
  • члени виборчих комісій;
  • студенти вузів і коледжів.

Офіційно в Чечні заявляють, що зробили щеплення вже більше 563 000 людей. При цьому за минулу добу було виявлено 127 нових випадки зараження COVID-19.

Нагадаємо, що згідно з розслідуванням журналістів трьох російських видань: "Медузи", "Медіазони" і "Холода", в Росії може бути в п'ять разів занижена офіційна кількість тих, що заразився коронавірусом.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...