Неможливо підпалити, підірвати або перевернути: Американці придбали для досліджень радянський "членовоз" (фото)

У 1990-х, відразу після розвалу СРСР американські автовиробники придбали старий радянський ЗІЛ на розбирання, щоб дізнатися радянську технологію бронювання. Про це пише 2drive.ru, передають Патріоти України.

У США бронювання авто виконується за такою схемою: під обшивкою авто розміщуються листи кевлара. Цей матеріал, як відомо, витримує обстріл дрібнокаліберними кулями і здатний успішно витримувати вибухову хвилю. А радянські конструктори зварювали бронекапсулу, а вже навколо неї вибудовували автомобіль.

Товщина броні в ЗіЛ-4105 в різних місцях кузова становить 4-10 мм. Куленепробивне скло - 43 мм лобове і 47 мм заднє і бічні.

Спеціально для цього автомобіля випускали самозатягуючі багатошарові бензобаки, яким не страшні були ні пожежі, ні вибухи. Вага такого бронеавтомобіля коливалася від 5160 до 5225 кг, а конструкція шасі була така, що не залишала можливості цей автомобіль перевернути.

Потужність двигуна ЗІЛа - 315 "коней" при 4500 оборотах на хвилину. Цей лімузин до 100 км розганяється за 13 секунд, а його пік швидкості 190 км \ год. На 100 км він витрачає 22 літри палива.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...