Ненавмисно зіпсували: Пара дописала пензлями картину ціною $416 тис.

Люди просто не зрозуміли нюанси виставки.

Твір мистецтва вартістю $416 тис. пошкодила подружня пара, яка неправильно зрозуміла виставку в галереї, повідомляють Патріоти України.

Чоловік і жінка, яким орієнтовно 20 років, відвідали виставку вуличного мистецтва в торговому центрі Lotte World Mall у Сеулі. Вони скористалися пензлями й горщиками з фарбою, залишеними поруч із великою картиною, створеною жителем Нью-Йорка Джоном Ендрю Перелло, на прізвисько JonOne. Про це пише Daily Star.

Припустивши, що горщики й пензлі - запрошення додавати щось від себе до картини, пара додала кілька мазків темно-зеленої фарби в середину картини. Художні матеріали були частиною експозиції, представляючи інструменти, які JonOne використовував для твору.

"Фарби й пензлі, якими працював художник, складають повний набір із полотном. Художні матеріали - частина виставки, щоб допомогти висвітлити історію творчості художника", - пояснив куратор виставки Кан Ук.

Працівники галереї помітили невеликі зміни в неділю, 4 квітня, і перевірили систему відеоспостереження, щоб встановити винних.

"Ми негайно зателефонували в поліцію і поговорили зі страховою компанією щодо пошкодженого твору мистецтва. Але як відповідальне агентство зробимо все, щоб мінімізувати шкоду для пари, яка ненавмисно зіпсувала роботу", - каже Кан.

Після того, як поліція Сеула знайшла і допитала пару, власники галереї відмовилися висувати звинувачення і пару звільнили. За словами агента, Перелло не планує реагувати на інцидент.

За словами корейського експерта Ха Дже Гина, такі речі, мабуть, відбуватимуться дедалі частіше через особливості сучасного мистецтва. Згідно з місцевими новинами робота JonOne, створена 2016 року, привернула зараз значно більше уваги в Південній Кореї, ніж це було задовго до інциденту. Твір експонуватиметься на виставці Street Noise в торговому центрі Lotte World до 13 червня, але працівники галереї поставили перед картиною загородження з додатковими знаками: "Не чіпати!"

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...