Неподалік Флоренції знайшли "скарб легіонера" бурхливих часів давнього Риму

Скарб срібних римських денаріїв, еквівалентний десяткам тисяч доларів на сьогодні, знайшли в Тоскані, Італія. Вважається, що його закопав римський солдат у неспокійний історичний період.

У густому лісі в Тоскані знайшли колекцію зі 175 срібних монет, які, ймовірно, належали римському солдату і датуються 82 роком до н. е. Скарб, що складається з римських денаріїв, оцінюється в десятки тисяч доларів, пише Live Science. Та і в часи господаря кладу це були грубі гроші - стільки платили солдату римської армії за приблизно за рік служби.

Це був той самий рік, коли римський полководець Луцій Корнелій Сулла вів жорстоку війну проти лідерів Римської республіки, що завершилася його тріумфом і сходженням на пост диктатора Римської держави.

Хоча археологи, які розкопали скарб, припустили, що монети заховані солдатом, який загинув у бою, історик Федеріко Сантанджелло, професор Університету Ньюкасла, вважає, що це міг бути торговець, який хотів захистити своє багатство в неспокійні часи. За його словами, хронологія таких монетних скарбів вказує на те, що багато з них заховані під час воєн і потрясінь.

"Багато людей у кризові часи ховали свої схованки з грошима і з якихось причин не могли їх знайти", — сказав він.

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...