"Неповага та підрив авторитету": Харківський суддя поскаржився до Вищої ради правосуддя на хабар ксерокопіями доларів

Суддя Дзержинського районного суду Харкова Ігор Семиряд направив до Вищої ради правосуддя скаргу про втручання в його професійну діяльність. За його словами, його намагалися підкупити ксерокопіями стодоларових купюр.

Як свідчать дані реєстру реєстрації повідомлень суддів про втручання в діяльність, скарга надійшла 14 липня. Як розповів суддя, в провадження Дзержинського районного суду 17 червня надійшла заява комунального підприємства "Харківводоканал" про стягнення заборгованості. Протокол автоматизованого розподілу судової справи між суддями передав позов "Харківводоканалу" в провадження Семиряду.
Після отримання інформації про місце проживання відповідачів суддя ухвалою суду від 29 червня відкрив спрощене провадження у справі і призначив судове засідання. 12 липня до нього поштою через канцелярію суду надійшло клопотання відповідача. Той заявляв, що позивач не надав відповідних доказів, в зв'язку з чим попросив залишити позов без розгляду. Крім того, в клопотанні містилося таке прохання: "З огляду на безпідставність правових вимог, прошу прийняти цей невеликий подарунок у конверті, а після винесеного рішення про залишення без розгляду або закриття провадження я передам ще такий самий подарунок".
При цьому в конверті знаходилися ксерокопії двох купюр номіналом по 100 доларів США кожна. Суддя Семиряд отримав це клопотання вже після оголошення вироку. За його словами, направлення до суду клопотань подібного змісту суперечить закону, негативно позначається на авторитеті правосуддя і підриває незалежність судової влади, а також свідчить про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. В кінці скарги суддя попросив Вищу раду вжити заходів щодо забезпечення незалежності суддів і авторитету правосуддя.

В Україну прийде антициклон Thomas: Синоптик розповіла, де чекати заморозків

середа, 8 травень 2024, 18:28

Погода в Україні завтра, 9 травня, визначатиметься антициклоном Thomas. Тому вона матиме свої особливості. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прогноз синоптика Наталки Діденко у Facebook. "Західний антициклон на ім'я Thomas - масштабна облас...

Через тромбоз? AstraZeneca вилучає вакцину проти Covid-19 в усьому світі

середа, 8 травень 2024, 17:56

Компанія AstraZeneca ініціює вилучення своєї вакцини проти коронавірусу в усьому світі. Про це повідомляє Reuters. . «Оскільки було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з’явився надлишок доступних оновлених вакцин», – заявили у компанії, ...