Неправильно записали чи вкололи не ту вакцину? Заробітчанка на Рівненщині обурена помилкою лікарів

У Рівненській області жінка звернулася в поліцію і звинувачує лікарів у помилці. Річ у тому, що вона прищепилася від коронавірусу, але в додатку "Дія" висвітилася зовсім інша вакцина, повідомляють Патріоти України.

Що сталося

За словами українки, вона вибирала для щеплення AstraZeneca, а в додатку "Дія" з'явилася CoronaVac. "Я повністю довірилася лікарю. А ось так проявили недбалість і ніхто не визнає свою помилку", - розповіла Наталія Яцкевич.

Жінка каже, що лікар не знає, чим її вакцинували, точніше - він не пам'ятає. Наталя спеціально вибрала саме AstraZeneca. Щоб їхати за кордон на заробітки. А тепер її не пустять. "Можливо, у них закінчилася дана вакцина. Тому без мого відома вирішили вакцинувати тим, чим було. Я не знаю, як це сталося. Не знаю, як йти на другу вакцинацію?" - запитує Наталя.

За справу візьметься поліція

Лікарі в лікарні нічого не говорять і не дають пояснень. Тепер за справу візьмуться правоохоронці. "Ми маємо право вимагати своє - свої персональні дані! Не вимагаємо чужі!" - переконана Наталя.

Помилка лікарів

Доктор з лікарні тільки після скандалу розповів правду. За його словами, внутрішня перевірка виявила, що помилка сталася, коли вносили дані в сертифікат. "Чітко випливає, що пацієнтці була проведена вакцинація. По зіставленню всіх залишкових доз вакцинації і щеплених доз – ніяких невідповідностей не виявлено", - розповіла головний доктор Сарненського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Максимук.

Якщо провину лікарів доведуть - їх притягнуть до відповідальності. А зараз жінці потрібно йти на другу дозу щеплення, а її дані в "Дії" будуть змінені.

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...