Непридатні для фронту: У мережі назріває скандал навколо "будиночків Зеленського" для ЗСУ

Бійці ЗСУ, які захищають Україну в зоні бойових дій на Донбасі, залишилися не надто задоволені новими модульними будиночками, які нещодавно презентували в Міноборони президенту Володимиру Зеленському, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, як пише "Армія Inform", серед військових існує думка про те, що будиночки непридатні для використання на фронті.

Справа в тому, що модулі не забезпечені достатньою бронею, щоб захистити бійців. І, хоча вони більш комфортні, ніж бліндажі, використання їх на фронті може виявитися не найкращою ідеєю. Зокрема мова йде про будиночок на чотирьох людей, який оснащений санвузлом і комунікаціями, а тому не може бути закопаний під землю.

"Попадання снаряда - і будиночка просто не стане. Думаю, ставити їх треба подалі від передової, де ризики прильотів мінімальні. Якщо почнеться артобстріл, сюди ніхто не побіжить ховатися. Одне попадання - і його просто не стане. Краще в бліндаж", - говорять бійці.

В іншій моделі будиночка солдат збентежила наявність пластикових вікон і відсутність запасного виходу. Втім, завдяки відсутності комунікацій будиночок можна заховати від ворога під землею.

"Закопувати якомога глибше. Будиночок теж закопали. Завдяки відсутності санвузла та комунікацій, вдалося опустити його глибоко під землю. Зробили перекриття з потужних колод в три накату", - розповів виданню командир роти Віталій Іванович.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...