Неприємні думки можуть викликати головний біль! Вчені здивували відкриттям

Група дослідників з Університету штату Огайо та Університету Мічигану в США провела невелике дослідження, під час якого змогла переконливо довести зв’язок головного болю і нервового напруження, передають Патріоти України.

У лабораторному дослідженні 17 добровольцям було доручено перемістити легку коробку в інше місце, надівши датчики руху, щоб виміряти, яке навантаження відчуває їхній хребет і спина.

Спочатку їм говорили, що вони рухаються правильно. Але потім відгуки ставали все більш негативними, учасникам говорили, що вони виконують завдання незадовільно.

Порівнюючи оцінки дискомфорту учасників з механічними навантаженнями на хребет людей, дослідники виявили, що пікові навантаження на хребет збільшувалися на 10−20%, коли люди почувалися засмученими негативним зворотним зв’язком, порівняно з тим, коли їх хвалили.

При цьому про зв’язок хребта і головного болю відомо давно. Своїм дослідженням учені хотіли підкреслити той факт, що головний біль є продуктом складних психоемоційних і фізичних процесів.

Вони сподіваються, що їхні результати допоможуть переосмислити підхід до лікування хронічного головного болю.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...