Неприємні думки можуть викликати головний біль! Вчені здивували відкриттям

Група дослідників з Університету штату Огайо та Університету Мічигану в США провела невелике дослідження, під час якого змогла переконливо довести зв’язок головного болю і нервового напруження, передають Патріоти України.

У лабораторному дослідженні 17 добровольцям було доручено перемістити легку коробку в інше місце, надівши датчики руху, щоб виміряти, яке навантаження відчуває їхній хребет і спина.

Спочатку їм говорили, що вони рухаються правильно. Але потім відгуки ставали все більш негативними, учасникам говорили, що вони виконують завдання незадовільно.

Порівнюючи оцінки дискомфорту учасників з механічними навантаженнями на хребет людей, дослідники виявили, що пікові навантаження на хребет збільшувалися на 10−20%, коли люди почувалися засмученими негативним зворотним зв’язком, порівняно з тим, коли їх хвалили.

При цьому про зв’язок хребта і головного болю відомо давно. Своїм дослідженням учені хотіли підкреслити той факт, що головний біль є продуктом складних психоемоційних і фізичних процесів.

Вони сподіваються, що їхні результати допоможуть переосмислити підхід до лікування хронічного головного болю.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...