Неприємний сюрприз для курортників: У Кирилівці виявили гігантських отруйних багатоніжок

Сколопендра

У курортній Кирилівці виявили нову небезпеку. Курортники заговорили про появу в селищі отруйних сколопендр. Про зустріч з небезпечними тваринами написала в Facebook Анна Кузь, зазначають Патріоти України.

За словами дівчини, сколопендру вони з дітьми помітили в одному з кафе в Кирилівці. На щастя, ніхто не постраждав. У коментарях до посту інші відпочиваючі розповіли, що теж зустрічалися з отруйною сколопендрою. І наслідки укусу були вельми плачевними. Мама однієї з жінок після укусу опинилася в реанімації.

Зазначимо, що не варто плутати отруйну кримську сколопендру з домашньою (мухоловкою), найдрібнішою і нешкідливою з сколопендр, довжина її тіла складає всього лише від 3 до 6 см. Вона на відміну від своїх небезпечних родичок не має отрути і не являє ніякої загрози для людини. Чого не скажеш про гігантську (кримську) сколопендру. Її укус може викликати сильне отруєння. Хоча вона і не смертельна, проте, від неї варто триматися подалі.

Мав лише 2% на життя: Захиснику України провели унікальну операцію із видалення пухлини з серця

субота, 27 квітень 2024, 10:28

Українському військовому давали 2 відсотки зі 100, що він виживе. Він після поранення дізнався, що в його серці пухлина розмір з саме серце, передають Патріоти України. Таких оперативних втручань у світі проведено одиниці. 13 годин хірург Володимир ...

Мобілізувати хочуть всіх? На блокпостах у Львівський області працюватимуть представники ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:50

У Львівський області від 25 квітня змінили склад персоналу блокпостів. Про це інформує Tvoemisto.tv з посиланням на слова керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, передають Патріоти України. У повідомленні вказується, що відтепер на них окрім пра...