Неприємний сюрприз для Сі: У Китаї спалахнули масштабні антиковідні протести (відео)

В останні дні в Пекіні, Шанхаї, Сіані, Нанкіні та інших китайських містах спалахнули протести проти політики суворих протикоронавірусних обмежень та блокувань. Обмеження та політика «нуль ковід», що проводиться лідером Сі Цзіньпіном, викликають поступове поширення демонстрацій на інші міста, зазначають Патріоти України.

Хвиля громадянської непокори, яка включала протести в Урумчі, де сталася пожежа, а також в інших місцях Пекіна та інших містах, досягла безпрецедентного рівня в материковому Китаї з того часу, як Сі Цзіньпін прийшов до влади десять років тому.

Внаслідок пожежі в четвер, 24 листопада, яка забрала життя 10 людей у висотній будівлі в Урумчі, столиці регіону Сіньцзян. У п'ятницю ввечері натовпи вийшли на вулицю, скандуючи «Покінчимо з блокуванням!» Багато інтернет-користувачів припустили, що мешканці не змогли вчасно втекти, тому що будівля була частково заблокована. В Урумчі, місті з населенням 4 млн людей, деякі люди були заблоковані на цілих 100 днів.

Як повідомляє BBC, тисячі протестувальників вийшли на вулиці Шанхая. Студенти також провели демонстрації в університетах Пекіна і Нанкіна. На акції протесту в Шанхаї – найбільшому місті Китаю і світовому фінансовому центрі на сході країни – люди відкрито вигукували гасла «Сі Цзіньпін, йди!» і «Комуністична партія, йди!»

Також відомо, що символом акцій протесту, що спалахнули в кількох регіонах країни проти карантинних заходів, стали чисті аркуші паперу. Студенти університетів у містах Нанкін та Пекін тримають чисті аркуші паперу на знак мовчазного протесту, що пояснюється прагненням уникнути арешту.

Китай дотримується підписаної Сі Цзіньпіном політики нульової епідемії Covid-19, навіть попри те, що більшість світу намагається співіснувати з коронавірусом. Китай захищає цю політику як рятівну та необхідну для запобігання перевантаженню системи охорони здоров'я.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...