"Неприродне положення тіла для самогубці": Експерти оцінили версії загибелі нардепа Давиденка

Фахівці припускають, що нардепа не вбили, але він міг випадково застрелитися через власну необережність.

Експерти оцінили три версії загибелі народного депутата Валерія Давиденка, висунуті поліцією - самогубство, доведення до самогубства і вбивство. На думку одного з них, положення тіла загиблого було нехарактерним для самогубці, повідомляють Патріоти України.

Так, на думку відомого українського оперативника, засновника кримінальної розвідки Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) Валерія Кура, можливість самогубства не виключена, проте поки не ясний мотив. За його словами, в першу чергу, слід приділити увагу тому, який психологічний стан був у Давиденка останнім часом, і чи не вживав він спиртне в день смерті. Однак найбільш вірогідною колишній правоохоронець вважає смерть в результаті необережного поводження зі зброєю:

"Кілери так не діють. Вбити людину в закритому приміщенні без звукоізоляції, завівши її поза волею в туалет, представляє велику трудність".

Разом з тим, глава Асоціації власників зброї України Георгій Учайкін вказав на момент, який не вписується у версію самогубства. "Мені здається, що тіло Давиденка знаходилося в трохи неприродному як для самовбивці положенні. Але робити висновки ми з вами не маємо права, тому що це прерогатива слідства", - зазначив він.

Обидва експерти сходяться на тому, що фактажу, озвученого публічно, занадто мало для достовірної оцінки того, що сталося.

Джерело: Апостроф

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...