Неписьменні скрепи: Якубович зганьбився на своєму "Полі чудес", змусивши гравців вгадувати слово з помилкою (відео)

На своє виправдання 74-річний Леонід Якубович апелював застарілим словником свого дитинства, норми котрого давно переглянуті в російській орфографії

Популярне в 90-і вечірнє телешоу «Поле чудес», яке до сих пір виходить на російському телебаченні, відчутно деградувало. Спочатку авторам програми дорікали, що вони заохочують «свинську» поведінку гостей студії. Тепер виявилося, що сценаристи не сильні в правопису і ставлять учасникам для відгадування слова з помилками.
В крайньому випуску «Поля чудес» гравців змусили вгадувати слово «монпасье», яке правильно пишеться як «монпансьє». Уже після того, як шоу вийшло в ефір, на ведучого Леоніда Якубовича посипалися докори: мовляв, як таке взагалі можливо.
Якубович, в свою чергу, залишився закритий для конструктивної критики і порадив всім, хто сумнівається не говорити нісенітниці і перевірити орфографію слова за словником іноземних мов, випущеного в 1962 році під редакцією Іванова.
На відміну від «словника Іванова» сучасні словники не допускають варіантів в написанні слова «монпансьє».

Після скандального телепрограми дотепні користувачі соцмереж знайшли чимало слів, які в майбутньому можна запропонувати для вгадування гравцям.

При цьому багато хто був здивований, що передача після 29 років в ефірі все ще не закрилася.

Раніше колективу «Поля чудес» дорікнули, що ті показують, як учасники шоу в перервах влаштовують тисняву за безкоштовною їжею. Ведучий Леонід Якубович визнав, що змушений на цей період швидше вибігати зі студії.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...