Нервових клітин у тілі більше, ніж зірок у Чумацькому Шляху: ТОП-6 цікавих фактів про нервову систему людини

Нервова система є однією з найскладніших і найзагадковіших систем у нашому організмі.Центральна нервова система здійснює інтеграцію всіх інших систем і частин тіла людини в один функціональний і цілісний механізм, передають Патріоти України.

Нервова система є внутрішньою комунікаційною системою організму, складеною з багатьох нервових клітин. Ці клітини сприймають інформацію через органи чуття тіла, як-от дотик, смак, нюх, зір і слух. Мозок інтерпретує ці сенсорні сигнали для розуміння того, що відбувається навколо і всередині організму. Цей процес дозволяє людині взаємодіяти з навколишнім середовищем і контролювати функції свого тіла.

На своїй сторінці лікарі В’ячеслав та Олена Смирнови поділилися зі своїми підписниками цікавою інформацією про нашу нервову систему та фактами, яких ви раніше могли не знати.

  • Нервова система має складну мережу нервів, які передають сигнали по всьому тілу для координації дій. Її можна уявити наче електрична проводка в організмі, що забезпечує передавання інформації по всьому тілу.
  • У людському тілі міститься 12 пар нервів, які під'єднуються до мозку, і 31 пара нервів, які під'єднуються до спинного мозку. Ці нерви утворюють складну мережу, яка забезпечує зв'язок між нервовою системою та всіма органами і структурами організму.
  • У нашому тілі дійсно є неймовірно велика кількість нервових клітин, що перевищує кількість зірок у Чумацькому Шляху.
  • Якщо з'єднати всі нейрони, які є в організмі дорослої людини в один ланцюжок, вони б утворили виняткову довжину – 965 кілометрів. У головному мозку міститься близько ста мільярдів нейронів, а в спинному – понад тринадцять мільйонів.
  • Нервові клітини дитини, що розвивається в утробі матері, втрачають майже половину своєї кількості до народження. Проте протягом першого року життя мозок новонародженої дитини збільшується втричі.
  • Наша нервова система передає нервові імпульси зі швидкістю до ста метрів на секунду, що еквівалентно 360 кілометрам на годину.

Люди мають приблизно 86 мільярдів нейронів у мозку, сплетених разом приблизно 100 трильйонами з’єднань або синапсів. Це складне завдання – зрозуміти те, як ці клітини працюють, не кажучи вже про те, як вони об’єднуються, щоб створити наші сенсорні системи, нашу поведінку та нашу свідомість.

66 найважливіших об'єктів "Укренерго" укриє антидроновий захист, що витримає атаку "Шахедів"

вівторок, 20 серпень 2024, 8:05

В Україні на фінальну пряму вийшло будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті компанії, яким керує "Укренерго". Ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство з відно...

За чи проти: Соціологи з'ясували, як українці ставляться до легалізації медичного канабісу

вівторок, 20 серпень 2024, 7:44

Відносна більшість українців позитивно ставляться до легалізації медичного канабісу. Останнім часом ставлення до легких наркотиків змінюється, передають Патріоти Україниз посиланням на дані опитування КМІС. На базове запитання (без додаткової інформаці...