"Несе пряму відповідальність": Легендарний чеський хокеїст заявив, що НХЛ доведеться заплатити Україні мільярди доларів

Легендарний чеський хокеїст, дворазовий володар Кубка Стенлі Домінік Гашек розкритикував НХЛ перед стартом нового сезону через позицію ліги щодо російських спортсменів, передають Патріоти України.

Гашек заявив, що керівництво НХЛ та власники несуть відповідальність за втрачені і покалічені життя українців, оскільки дозволяють російським хокеїстам вільно виступати у лізі під час повномасштабної агресії їхньої країни, не засуджуючи її. «Коли б і де б публічно не виступали російські спортсмени, вони автоматично стають рекламою війни та подальшого вбивства невинних українських громадян. НХЛ це добре усвідомлює, однак все ще дозволяє їм продовжувати грати у своїй лізі!

Тому НХЛ залишається рекламою російської імперіалістичної війни. Тому НХЛ несе пряму відповідальність за величезну кількість втрачених і покалічених життів. Як громадянин і як гравець, який зіграв багато матчів в НХЛ, я не збираюся ігнорувати це. Я переконаний, що рано чи пізно НХЛ доведеться заплатити Україні мільярди доларів за свій підхід.

У цьому контексті, однак, слід підкреслити, що штатні співробітники НХЛ, тобто самі гравці, не несуть відповідальності за цю рекламу жахливих дій Росії. І це стосується і російських гравців. Вся відповідальність лежить на вищому керівництві НХЛ! Я маю на увазі 32 власників команд НХЛ і комісара Гарі Беттмена.

Саме вони встановлюють правила. І вони можуть змінити їх у будь-який момент. Це люди, які зробили НХЛ, змагання, яке так багато значило для мене, найбільшою рекламою російської імперіалістичної війни в усьому спортивному світі! Саме вони несуть найбільшу відповідальність за втрачені та покалічені життя та за величезні фінансові збитки, завдані рекламою їхньої ліги", — написав Гашек у соцмережі X.

Сезон НХЛ 2024/25 стартує завтра, 4 жовтня, матчем між Баффало і Нью-Джерсі, який відбудеться у Празі.

Неймовірно, але факт: Павук вполював тварину в 10 разів більшу, ніж він сам (відео)

четвер, 3 жовтень 2024, 21:55

Більшість павуків, зокрема відомий вид благородної псевдовдови (Steatoda nobilis), не є небезпечними для людей. Проте ці маленькі хижаки завдовжки 1,5 сантиметра здатні завдавати вражаючих ударів своїм жертвам і навіть ловити хребетних, які значно біль...

Приятель постраждалого загинув: У Львові врятували студента, який потрапив у ДТП з буйволом-велетнем (фото)

четвер, 3 жовтень 2024, 21:43

Львівські медики врятували 18-річного студента, який постраждав у смертельній ДТП за участю буйвола. Хлопець дістав складну черепно-мозкову травму, але вже одужує. Рятували юнака нейрохірурги Лікарні Святого Пантелеймона. Про це повідомили в Першому ме...