Нещасного переслідувала поліція: Лікар намагався попередити про коронавірус ще до спалаху в Китаї

Поліція звинуватила чоловіка у поширенні чуток.

Чоловік теж захворів на коронавірус. Фото: cnn.com.

30 грудня лікар Лі Веньлян з Уханя (Китай) повідомив своїх колишніх одногрупників з медичної школи про 7 випадків захворювання, схожих на гострий респіраторний синдром ще задовго до його спалаху. За словами чоловіка, всі хворі поступили до лікарні з рибного ринку. Про це пише CNN, передають Патріоти України.

«Я тільки хотів нагадати своїм колегам, що треба бути обережним», – сказав він. Втім, за кілька годин повідомлення стало «вірусним». «Коли я побачив, що повідомлення розійшлися мережею, я зрозумів, що вже не можу це контролювати, і що, мабуть, буду покараний», – додав лікар.

Невдовзі після публікації повідомлень поліція звинуватила чоловіка у поширенні чуток. Він був одним з медиків, яких правоохоронці переслідували у перші тижні спалаху вірусу. Лі теж заразився вірусом. Його діагноз спровокував обурення з боку громадськості Китаю у відповідь на державну цензуру з приводу хвороби.




Оце так: Польський суддя втік до Білорусі та попросив політичного притулку

понеділок, 6 травень 2024, 20:53

Польський суддя воєводського адміністративного суду Варшави Томаш Шмідт втік до Білорусі та попросив у Лукашенка статусу політичного біженця. Про це повідомляє білоруське інформагентство «Белта», передають Патріоти України. «Через незгоду з політикою і...

"Це вже дно чи ще чекати, що звідти постукають?": "Квартал 95" висміяв рівненського воєнкома, але українці обурились (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 20:29

Гумористи студії «Квартал 95» втрапили у черговий скандал – цього разу вони розбурхали мережу жартами про військових. Користувачі обурилися висміюванням військовослужбовців під час війни та назвали номер «святом несмаку й сексизму», передають Патріоти ...