Нещодавно повернувся із України: У Костромі затримали винуватця масштабної пожежі з багатьма жертвами

У ніч на 5 листопада у російській Костромі в кафе "Полігон" спалахнула масштабна пожежа. Уже за декілька годин стала відома особа передбачуваного винуватця. Припускають, що, ймовірно, ним є молодий військовий, який нещодавно повернувся із війни в Україні. Про це пишуть російські ЗМІ, повідомляють Патріоти України.

Що відомо про військовослужбовця

У ЗМІ повідомляється, що за попередньою інформацією винуватцем пожежі є 23-річний Станіслав Іонкін, уродженець Свердловської області. Через отримане поранення він повернувся з війни в Україні у серпні цього року, однак ця інформація наразі повністю не підтверджена.

Також у мережі припускають, що у Кострому Станіслав приїхав саме для проходження медкомісії після поранення, щоб його знову відправити у зону бойових дій. Що ж стало причиною бійки в кафе та навіщо Станіслав спровокував масштабну пожежу, наразі невідомо.

Зараз хлопця затримали та проводяться слідчі дії щодо нього, а за фактом трагедії порушено дві кримінальні справи:

  • за заподіяння смерті через необережність,
  • за недобросовісне надання послуг.

Пожежа забрала 15 життів

Пожежу у кафе Костроми спричинив постріл Станіслава із ракетниці "Сигнал мисливця" у стелю клубу. Через це вона зайнялася майже миттєво, а площа склала 3,5 тисячі метрів.

До гасіння пожежі долучили 50 людей на 20 спецмашинах, однак воно ускладнювалося тим, що була загроза обвалення покрівлі. Вогонь вдалося приборкати лише через 2 години – о 4:23.

Повідомляється, що з будівлі евакуювали 250 людей, ще 15 осіб вивели з будинку поряд з кафе. Однак евакуація ускладнювалася тим, що чомусь з 7 евакуаційних виходів працювали лише 3, тож рятувальникам довелося буквально виламувати зачинені двері. Пожежа забрала й життя. У ЗМІ повідомляють, що внаслідок займання загинули щонайменше 15 людей.

Помер відомий український спортивний журналіст і коментатор

субота, 11 травень 2024, 15:55

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Трагічну звістку повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на рідних Савелія, передають Патріоти України. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні,...

Зниклі авто, прострочені продукти і булінг: Академія сухопутних військ опинилася у центрі гучного скандалу

субота, 11 травень 2024, 14:54

Тимчасова слідча комісія виявила численні порушення в Академії сухопутних військ. Про це у своєму Facebook повідомив сержант 72-ї бригади ЗСУ імени Чорних запорожців Віктор Пилипенко, передають Патріоти України. За його словами, напередодні відбулося п...