Нещодавно зробили ремонт: У Києві під час тривоги обвалилася стеля в укритті, коли в приміщенні були діти

У Києві під час повітряної тривоги в одній зі шкіл обвалилася стеля в укритті через прорив труби. Учні на той момент знаходилися в цьому укритті. Про це повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко у пʼятницю, 22 грудня, передають Патріоти України.

Як зазначив Ткаченко, ніхто не постраждав. У школі, яку побудували у 1981 році, нещодавно зробили ремонт укриття за кошти благодійного фонду. «Ми були в цьому укритті зовсім нещодавно — одразу після його ремонту, який було зроблено за небюджетні кошти благодійного фонду. Як бачимо, до безпеки треба підходити значно ретельніше», — зазначив Ткаченко.

Водночас депутат Київради Леонід Ємець зазначив, що ремонтували укриття за бюджетні кошти. Як йдеться у відповідній закупівлі, яка опублікована в електронній торговій системі Prozorro, на ремонт укриття витратили понад 400 тисяч гривень, на ремонт труб у школі витратили понад 550 тисяч гривень.

«Робила ремонт державна адміністрація. Тому не анонімний інвестор винен, а конкретні посадові особи Солом’янської державної адміністрації, — зазначив Ємець у дописі.

У Київській міській військовій адміністрації додали, що укриття обстежують, його готують до ремонту. Слідчо-оперативна група встановлює обставини події. Також у КМВА зазначили, що підрядна організація пообіцяла до ранку понеділка, 25 грудня, усунути наслідки аварії. Роботи виконають за позабюджетні кошти.

Наразі відомо, що в укритті зірвало вентиль батареї опалення. Легкі плити стелі швидко увібрали воду, через що підвісна стеля обвалилася.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...