Несла ліки бійцю: Побратими розповіли про медика, яка загинула під час обстрілу окупантів на Луганщині (фото)

У Клавдії залишилася дочка Юлія 2008 року народження, тато, мама і молодша сестра, яка має інвалідність.

На Донбасі в зоні проведення ООС 1 лютого загинула бойовий медик сержант Клавдія Володимирівна Ситник (дівоче прізвище - Король). Її життя обірвалося в районі Новотошківське Луганської області в результаті обстрілу окупантів - від наскрізного уламкового поранення в грудну клітку зліва. Як розповіли в прес-службі 93-ї окремої мехбригади "Холодний яр" на сторінці в Facebook, фатальну рану жінка отримала, коли несла ліки хворому бійцеві, передають Патріоти України.

"У цей час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Експерти ще встановлюють, уламком від якого саме снаряду було вбито нашого медика", - написали побратими.

Клавдія народилася 25 лютого 1986 року в селі Зачепилівка під Харковом. Вона закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером і проходила практику на "швидкій допомозі".

У лютому 2017 року підписала контракт із ЗСУ на 3 року. Служила в 54-й омбр, а в жовтні минулого року перейшла до "холодноярців", коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні. У Клавдії залишилася дочка Юлія 2008 року народження, тато, мама і молодша сестра, яка має інвалідність. "Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то влоба! Справжній правдоруб. За це її і любили", - розповів про загиблу друг Анатолій з рідного міста.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...