Несподівано: Щоденне вживання грейпфрута мало не закінчилося для жінки ампутацією ноги

У 2008 році до лікарні швидкої допомоги в Олімпії, США звернулася жінка. Її турбувала задишка, труднощі при ходьбі та запаморочення, передають Патріоти України.

Лікарі провели обстеження та виявили в її лівій нозі тромб. Ситауція була серйозною і жінка могла позбутися кінцівки, але в результаті тромб все ж таки вдалося розчинити.

З'ясування причин цього тромбу зайняло багато часу, проте в результаті фахівці змогли впевнено сказати, що причною була специфічна дієта жінки. Пацієнтка вживала по грейпфруту на день, а цей фрукт блокує дію ферменту CYP3A4, який розщеплює гормон естроген.

У крові жінки його стало достатньо через прийом протизаплідних засобів. Відомо, що цей гормон може прискорити тромбоз.

Крім того, лікарі виявили, що напередодні жінка зробила відносно довгу поїздку на машині — близько півтори години, і мала генетичне відхилення, яке називається лейденською мутацією фактора V, яке пов'язане з порушенням згортання крові.

Все разом призвело до утворення великого тромбу, який закупорив посудину. Фахівці звинувачують саме грейпфрути, оскільки тромб утворився після систематичного вживання цього фрукта.

" Я б порадив уникати будь-яких екстремальних дієт, тому що вони можуть мати непередбачувані наслідки", - говорить доктор Тревор Беглін, гематолог.

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...