
Вчені з Університету Лаваля в Канаді виявили у вині антиоксидант, здатний знизити тяжкість гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС), який часто супроводжує коронавірус, передають Патріоти України.
ОРДС є дихальною недостатністю, викликаною запальним процесом у легенях. Він викликає задишку, прискорене дихання, синювате забарвлення шкіри.
Однак, як відкрили канадські дослідники, знижувати тяжкість цього синдрому здатний великий вміст в організмі особливого ферменту ACE2. Його концентрацію в організмі збільшує антиоксидант ресвератрол, що міститься в червоному і білому вині, арахісі, фісташках, какао, малині, винограді, чорниці та журавлині.
Як пояснив провідний науковий співробітник лабораторії молекулярної біології МДУ ім. М.В. Ломоносова Роман Зіновкін, зростання концентрації ACE2, з одного боку, може збільшити ризик проникнення коронавірусу в клітину. З іншого, коли фермент не працює, це призводить до збільшення кількості пептиду AngII, усугубляющего запальну реакцію. Наприклад, він звужує судини."Тому, на мій погляд, недолік ACE2 і надлишок AngII негативно впливає на перебіг COVID-19", – прийшов до висновку фахівець.
У штаті Вікторія в Австралії звичайний вихід на пошуки скарбів перетворився для аматора-шукача на історію, якою тепер захоплюються по всій країні. Чоловік із бюджетним металошукачем натрапив на камінь, усередині якого виявилося майже 2,5 кг чистого зол...
У ДТЕК пояснили, чому світла більше дають вночі, а не вдень. Пояснення просте - обсяг споживання, передають Патріоти України. Як зазначається, вночі набагато менше споживання. Після опівночі більшість промисловості та офісів не працюють. Люди сплять, і...