
Вчені з Університету Лаваля в Канаді виявили у вині антиоксидант, здатний знизити тяжкість гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС), який часто супроводжує коронавірус, передають Патріоти України.
ОРДС є дихальною недостатністю, викликаною запальним процесом у легенях. Він викликає задишку, прискорене дихання, синювате забарвлення шкіри.
Однак, як відкрили канадські дослідники, знижувати тяжкість цього синдрому здатний великий вміст в організмі особливого ферменту ACE2. Його концентрацію в організмі збільшує антиоксидант ресвератрол, що міститься в червоному і білому вині, арахісі, фісташках, какао, малині, винограді, чорниці та журавлині.
Як пояснив провідний науковий співробітник лабораторії молекулярної біології МДУ ім. М.В. Ломоносова Роман Зіновкін, зростання концентрації ACE2, з одного боку, може збільшити ризик проникнення коронавірусу в клітину. З іншого, коли фермент не працює, це призводить до збільшення кількості пептиду AngII, усугубляющего запальну реакцію. Наприклад, він звужує судини."Тому, на мій погляд, недолік ACE2 і надлишок AngII негативно впливає на перебіг COVID-19", – прийшов до висновку фахівець.
В Одесі розгорівся скандал через відкриття нового закладу Cat Lounge у ТЦ «Афіни», в якому пропонують за гроші взяти в оренду кошенят. Зоозахисники стверджують, що від такої діяльності двоє тваринок вже загинуло. Про це повідомило місцеве видання «Думс...
Захисника сумської Вікторії Андрія Дєдяєва забрали до територіального центру комплектування (ТЦК). Про це повідомляє UA-Футбол, передають Патріоти України. Інцидент стався у Кам’янському, де Дєдяєв проводив відпустку та підтримував форму грою у мініфут...