
Вчені з Університету Лаваля в Канаді виявили у вині антиоксидант, здатний знизити тяжкість гострого респіраторного дистрес-синдрому (ГРДС), який часто супроводжує коронавірус, передають Патріоти України.
ОРДС є дихальною недостатністю, викликаною запальним процесом у легенях. Він викликає задишку, прискорене дихання, синювате забарвлення шкіри.
Однак, як відкрили канадські дослідники, знижувати тяжкість цього синдрому здатний великий вміст в організмі особливого ферменту ACE2. Його концентрацію в організмі збільшує антиоксидант ресвератрол, що міститься в червоному і білому вині, арахісі, фісташках, какао, малині, винограді, чорниці та журавлині.
Як пояснив провідний науковий співробітник лабораторії молекулярної біології МДУ ім. М.В. Ломоносова Роман Зіновкін, зростання концентрації ACE2, з одного боку, може збільшити ризик проникнення коронавірусу в клітину. З іншого, коли фермент не працює, це призводить до збільшення кількості пептиду AngII, усугубляющего запальну реакцію. Наприклад, він звужує судини."Тому, на мій погляд, недолік ACE2 і надлишок AngII негативно впливає на перебіг COVID-19", – прийшов до висновку фахівець.
Ось уже понад рік в Україні діють ліміти на грошові перекази між картками фізосіб, причому вони періодично посилюються. Втім, нові обмеження, введені з 1 червня, не сильно вплинули на ринок. Про це "ФАКТАМ" повідомила Ганна Довгальська, заступниця голо...
Фахівці Пенсійного Фонду України (ПФУ) підготували детальну інфографіку, щоб допомогти громадянам у разі звернення за призначенням пенсії за віком, передають Патріоти України. Ця інформація охоплює всі основні аспекти, необхідні для успішного оформленн...