Несподіваний поворот: Богдан назвав Бандеру героєм і розповів, як його дідуся "забили москалі" (відео)

Колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан вважає лідера ОУН Степана Бандеру героєм. Як сказав він в інтерв'ю російській журналістці Ксенії Собчак, для нього особисто і його сім'ї Бандера герой, передають Патріоти України.

Богдан розповів, що один його дідусь загинув, воюючи в лавах Червоної армії, а іншого дідуся, за сімейною історією, "москалі забили". "І на Західній Україні тисячі, мільйони таких історій", – зазначив він.

За словами Богдана, радянські війська "творили дуже багато жахливого", хоча з боку бандерівців теж "були якісь дії". "Для мене радянський генерал, у якого орден, який звільняв Київ, Житомир, Львів, він теж герой. Він боровся за ті свої ідеали, в які вірив", – додав ексглава ОП. Він вважає, що в цій історії не буде однієї правди для всіх.

На зауваження Собчак, що Бандера був пов'язаний з великим насильством і кров'ю, з антисемітизмом, співпрацював з нацистами, Богдан заперечив, що за НКВД також значаться тисячі розстріляних і прояви антисемітизму. "Вони своїх же людей мочили, пускали під кулемети з дерев'яними палицями", – підкреслив він.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...