Невчасно зекономили на хасидах: Молдова заборонила транзит паломників з Ізраїлю до Умані

Переговори з владою Молдови щодо проїзду ізраїльських прочан до України територією Молдови завершилися безрезультатно після кількох місяців обговорень. Про це повідомив Леві Іцхак Гвірц з організації "Іхуд Бреслев" в Умані, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Через відмову Молдови близько 15 тисяч паломників, котрі планували поїздку до Умані цього року, не зможуть скористатися маршрутом через Кишинів. Туристичні компанії Ізраїлю вже розпочали повернення коштів за квитки тим, хто планував летіти до Молдови. Вони тепер розглядають альтернативні маршрути через Румунію та Польщу.

Раніше Ізраїль пропонував компенсувати витрати Молдови на заходи безпеки в аеропорту Кишинева, запропонувавши 700 тисяч шекелів (191,3 тисяч доларів), однак платежі не були вчасно здійснені, що призвело до припинення переговорів.

Щорічно десятки тисяч євреїв, які сповідують одну з течій іудаїзму - хасидизм, здійснюють прощу до Умані, де розташована могила засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, який жив наприкінці XVIII - початку XIX століття. Паломництво приурочене до святкування єврейського нового року Рош га-Шана, який цього року відзначають із 2 до 4 жовтня. Хасиди вважають, що якщо вони зустрінуть Рош га-Шана біля могили цадика Нахмана, то наступний рік буде дуже щасливим для них.

Готує "м'ясо": Кремль вдвічі збільшує плани з мілітаризації дітей, які в окупації, - ЦНС

четвер, 12 вересень 2024, 9:59

Вже до кінця цього навчального року ворог хоче подвоїти плани з мілітаризації дітей, які в окупації. Мова йде про збільшення кількості учнів у школах з військовою підготовкою, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦН...

Наслідки шокують: Пандемія COVID-19 зістарила мозок підлітків - дівчата постраждали найбільше

четвер, 12 вересень 2024, 9:57

Нове дослідження показує, що мозок підлітків "постарів" під час карантину через COVID-19. Сканування мозку показує, що особливо дівчата постраждали від втрати соціальної взаємодії, передають Патріоти України. Дослідники з Університету Вашингтона станов...