"Невинні" симптоми виявились вбивчими: Вчені розповіли, хто більше за всіх ризикує померти від коронавірусу

Ускладнення при коронавірусі, такі як головний біль, втрата нюху і смаку, частіше виникають у пацієнтів з хронічними неврологічними захворюваннями. Такі незначні симптоми можуть збільшити ризик смерті в шість разів. Про це свідчать результати дослідження пітсбурського університету в США, передає видання SciTech Daily. У ньому взяли участь 3744 пацієнта з COVID-19, у 82% з них спостерігалися неврологічні проблеми, передають Патріоти України.

Крім головного болю і втрати нюху і смаку, у майже половини цих пацієнтів була зафіксована гостра енцефалопатія, яка в 17% випадків приводила до інсульту і в 6% – до коми.

"Гостра енцефалопатія – це, безумовно, найпоширеніший симптом, який ми бачимо в клініці. Ці пацієнти можуть перебувати в зміненому стані або мати порушену свідомість, або вони поводяться неадекватно, також зафіксовані маячні і збуджені стани", – розповіла провідний дослідник Шеррі Чоу. Згідно з результатами дослідження, наявність хронічних неврологічних недуг, як ураження мозку і захворювання нервової системи, хронічна мігрень, деменція, хвороба Альцгеймера та інші – вкрай часто призводять до розвитку неврологічних ускладнень при COVID-19, значно підвищуючи його небезпеку.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...