"Невже хтось серйозно вважає, що брудна, пом'ята, вже сотні разів використана маска це - надійний захист?": Вірусолог розкритикував заходи карантину

Київський інфекціоніст Євген Дубровський розкритикував масковий режим в Україні і пояснив, чому він так вважає. За словами медика, що працює у лікарні №4, багато разів використана маска не дає ніякого захисту, а навпаки. Лікар пояснив, що така маска приносить шкоду, а не користь. Свою позицію медик висловив на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Невже хтось серйозно вважає, що брудна, пом'ята, вже сотні разів використана маска це — надійний захист? У кишені штанів лежить зім'ята в комок пов'язка, яка стикається з внутрішньою і зовнішньою поверхнею десятки разів на день і потім одягається на обличчя. Я більш ніж впевнений, що в такому вигляді і з такими правилами використання шкоди від масок набагато більше, ніж навіть потенційної користі", - написав лікар.

Річ у тому, що на масці в результаті багаторазового використання за день накопичується величезна кількість патогенів і токсинів. Не варто забувати про ефект перегрівання і гіпоксію, яка особливо небезпечна для літніх людей.

"Медична маска в такому вигляді, як ми її використовуємо, це вже давним-давно не засіб захисту, а всього лише квиток на автобус, проїзний в метро або пропуск в магазин. Тим більше, всі ці тканинні пов'язки на обличчі – про який захист мова?" - дивується медик.

Дубровський вважає, для того , щоб людина постійно міняла маску - її ціна повинна бути доступною, а не 10 гривень за штуку. Тоді б українці змінювали її кожні дві години, як і годиться. "Все, що ми спостерігаємо зараз – лише зовнішня показуха. Реальна картина використання масок не має ніякого відношення до протиепідемічних заходів. На жаль", - резюмував лікар.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...