Незалежні експерти назвали найекономічніші автомобілі у кожному класі легковиків, які продаються в Україні

Одна з найекономічніших автівок у світі - Mercedes-Benz A180 CDI - TD Luxe

Видання AUTO BILD назвало найекономічніші автомобілі з дев’яти класів транспортних засобів, від найменших автомобілів до SUV. І найекономічніші гібридні моделі.

Інформація виробника – це одне, реальність – часто інше. Ось чому AUTO BILD більше 30 років добирається до суті питання, коли йдеться про найекономічніші автомобілі в усіх класах, і визначає споживання палива за допомогою власного складного методу тестування.

155 кілометрів тестового треку, з них 61 км по сільській дорозі, 40 км по місту і 54 км по автомагістралі. Швидка їзда на високій швидкості, суворо дотримуючись швидкісного режиму, на 20-кілометровій ділянці вільної автомагістралі і на повністю натиснутій педалі акселератора: AUTO BILD щороку тестує близько 300 автомобілів у таких умовах.

Щоб зафіксувати споживання пального до десятої частки літра, вони заправляють його до повного баку до та після тестового кола та обчислюємо середнє значення за кількістю палива, заправленого на другій зупинці. Всі зовнішні фактори усуваються або хоча б мінімізуються. Освітлення та кондиціонер завжди встановлюються в автоматичний режим, а погода, зовнішня температура, шини та ситуація на дорозі записуються під час кожного тесту. Якщо вказується помилка, наприклад, помітне велике відхилення від споживання, визначеного бортовим комп’ютером, перевірка повторюється.

Останніми роками додалися нові вимірювання споживання гібридів, тобто автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння та електроприводом. Щоб визначити тут споживання палива, тягову батарею PHEV завжди повністю розряджають. Електричний запас ходу не грає ролі.

Ось ТОП 10 найекономічніших автомобілів від видання:

  • Skoda Citigo з літровим мотором (заявлено 4.1, результати тесту 4.4 літрів на 100 км);
  • Renault Clio E-Tech Hybrid dCi 90 (заявлено 3.6, результати тесту 4.3 літрів на 100 км);
  • Mercedes A 180 CDI (заявлено 3.6, результати тесту 4.3 літрів на 100 км);
  • VW T-Cross 1.6 TDI SCR Life (заявлено 4.2, результати тесту 4.9 літрів на 100 км);
  • BMW 320d (заявлено 4.1, результати тесту 4.6 літрів на 100 км);
  • Audi A6 2.0 TDI ultra S tronic (заявлено 4.2, результати тесту 5.4 літрів на 100 км);
  • Mercedes GLS 50D 4Matic Coupe (заявлено 6.2, результати тесту 6.5 літрів на 100 км);
  • Audi A7 3.0 TDI ultra S tronic (заявлено 4.7, результати тесту 6.7 літрів на 100 км);
  • Mercedes B 180 d (заявлено 4.1, результати тесту 5 літрів на 100 км);
  • Kia Niro 1/6 GDI PHEV (заявлено 1.3, результати тесту 5,8 літрів на 100 км).

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...