"Незареєстрована зброя": У жителів однієї з областей вилучили трофейні танки

Правоохоронці днями знайшли й вилучили у мешканців однієї з північних областей України два трофейні танки російських окупантів. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв'ю, передають Патріоти України.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну населенню було роздано велику кількість зброї, що зіграло свою роль у обороні Києва та інших міст. "Щойно ситуація відносно стабілізувалась на Київщині, ми поставили питання про контроль над зброєю... Ми думаємо сформувати реєстр тих осіб, яким видана зброя, зробити його цифровим, доступним на планшеті для кожного поліцейського, який несе службу на блокпості. Щоб було легко ідентифікувати кожну одиницю зброї, як вітчизняного зразка, так і трофейну, яка так само має бути зареєстрована", - сказав Єнін.

ВІн зазначив, що це непростий процес, який вимагає надзвичайно точного підходу з боку наших військових. "Наші поліцейські вилучають велику кількість зброї, боєприпасів, навіть бойової техніки. Буквально кілька днів тому в одному з північних регіонів у місцевого населення вилучили два трофейні танки. Ми спонукаємо населення передавати "віджату" техніку нашим Збройним силам", - розповів Єнін.

Заступник голови МВС наголосив, що питання обігу зброї дуже важливе, проте Україна досі не має відповідного закону.

Джерело: Телеграф

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...