Незламна! Семирічна українська гімнастка, якій відірвало ногу російською ракетою, виграла свій перший турнір (відео)

Юна українська спортсменка Олександра Паскаль виборола перше місце на своїх перших змаганнях з художньої гімнастики. 7-річна уродженка Чорноморська втратила торік ногу, коли російські окупаційні війська запустили ракету по базі відпочинку у Білгород-Дністровському районі, передають Патріоти України.

"Я дивилася і не могла повірити, як швидко вона реабілітувалась! А найголовніше, яка потужна мотивація має бути у 7-річної дівчинки, щоб так реактивно повернутися в художню гімнастику з протезом ноги!.. Запамʼятайте це імʼя! Це імʼя майбутньої чемпіонки! І ніякі рашисти зі своїми ракетами, поранення та ампутації не зламають нас!" – написала у себе у Facebook уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року російські окупаційні війська запустили ракету по базі відпочинку у Білгород-Дністровському районі Одещини. Внаслідок цього постраждали 4 особи, але найсерйозніші травми отримала Саша. В результаті терористичної атаки 5-річна дівчинка отримала відкритий перелом руки, травму голови, перелом 4 ребер, множинні осколкові поранення. Плита перекриття впала їй на ногу, подробивши всі кістки. Постраждала і мати Олександри, Марія Паскаль.

Лікарі тримали юну спортсменку 15 днів у медикаментозній комі, але врятувати кінцівку не змогли. Після багатьох місяців лікування в Україні Олександра минулого року пройшла реабілітацію в Австрії. Їй зробили операцію на руці, вставивши спеціальні спиці, які перебувають там досі. Також в Австрії вона отримала протез, на якому 4 місяці навчалася ходити.

Після приїзду в Україну Сашко першим ділом пішла на заняття з художньої гімнастики.


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...