Незламна! Семирічна українська гімнастка, якій відірвало ногу російською ракетою, виграла свій перший турнір (відео)

Юна українська спортсменка Олександра Паскаль виборола перше місце на своїх перших змаганнях з художньої гімнастики. 7-річна уродженка Чорноморська втратила торік ногу, коли російські окупаційні війська запустили ракету по базі відпочинку у Білгород-Дністровському районі, передають Патріоти України.

"Я дивилася і не могла повірити, як швидко вона реабілітувалась! А найголовніше, яка потужна мотивація має бути у 7-річної дівчинки, щоб так реактивно повернутися в художню гімнастику з протезом ноги!.. Запамʼятайте це імʼя! Це імʼя майбутньої чемпіонки! І ніякі рашисти зі своїми ракетами, поранення та ампутації не зламають нас!" – написала у себе у Facebook уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року російські окупаційні війська запустили ракету по базі відпочинку у Білгород-Дністровському районі Одещини. Внаслідок цього постраждали 4 особи, але найсерйозніші травми отримала Саша. В результаті терористичної атаки 5-річна дівчинка отримала відкритий перелом руки, травму голови, перелом 4 ребер, множинні осколкові поранення. Плита перекриття впала їй на ногу, подробивши всі кістки. Постраждала і мати Олександри, Марія Паскаль.

Лікарі тримали юну спортсменку 15 днів у медикаментозній комі, але врятувати кінцівку не змогли. Після багатьох місяців лікування в Україні Олександра минулого року пройшла реабілітацію в Австрії. Їй зробили операцію на руці, вставивши спеціальні спиці, які перебувають там досі. Також в Австрії вона отримала протез, на якому 4 місяці навчалася ходити.

Після приїзду в Україну Сашко першим ділом пішла на заняття з художньої гімнастики.


Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...