Незламна Шафа: У врятованої в Бородянці кішки з'явився свій Instagram (фото)

У Бородянці волонтери та співробітники ДСНС врятували кішку, яка застрягла на верхньому поверсі зруйнованої російськими окупантами багатоповерхівки. Тварина два місяці просиділа в руїнах без їжі та води, і трималася за життя у пошарпаній картонній коробці. Пухнаста малеча стала ще одним символом стійкості українців у боротьбі з рашистами. Її назвали Шафа - на честь кухонної шафки, яка вціліла і залишилася висіти на стіні повністю знищеного будинку в тій же Бородянці. Тепер у хвостатої з'явився свій Instagram, за яким стежать понад 16 тисяч користувачів, інформують Патріоти України.

На момент написання замітки в акаунті Шафи 16 публікацій, серед них – фотографії з "другого дня народження" на руках у рятувальника, домашні знімки, а також арти, які зробили українські художники, зокрема карикатура з Путіним, якому пухнаста жорстоко роздряпує обличчя.

Нагадаємо, кішку врятували 2 травня. Її зняли з 7-го поверху за допомогою крана, після чого одразу ж відвезли до клініки. Ветеринари надали рудій героїні необхідну допомогу та нагодували найпоживнішою їжею. Наразі Шафа перебуває у команді волонтерів "ЗооПатруль", яка рятує тварин у Києві та області.

Після того, як про кішку зняли сюжет, волонтерам почали надходити повідомлення від нібито власників пухнастої з вимогою повернути тварину. Проте за два місяці, поки Шафа сиділа під обстрілом і без краплі води, ніхто її не шукав і не намагався врятувати.

"Чому, коли з'явились ті, кому не байдуже, хто її врятував й кому просто хочеться щоб киця жила треба їх хейтити? Звонити на особисті номери, коли люди працюють (і рятують інші життя), вимагати негайно віддати і лаятися?, - розповіли волонтери. - Любі, для нас кожне життя цінне. Ми врятували близько трьохсот тварин. Однак більшість з них жодним господарям не потрібні. Чому ж така увага до Шафи? Бо вона популярна? Це цинічно".


Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...