Незважаючи на рішення ВЛК: Ось кому можуть повторно вручити повістку в Україні

Проходження чоловіком Військово-лікарняної комісії (ВЛК) не звільняє його від вручення повістки, і деякі особи можуть отримувати повістки повторно. Про це йдеться в статті видання NV, передають Патріоти України.

Зазначається, що уповноважені співробітники ТЦК щодня патрулюють задля вручення повісток. Спочатку вони перевіряють, чи стоїть особа на військовому обліку, а потім, — чи є в неї відстрочка або бронювання. За результатами перевірки, ТЦК можуть виписати особі повторну повістку для уточнення облікових даних у ТЦК.

Тобто, якщо ВЛК визнала непридатними або обмежено придатними чоловіків і їх не мобілізували, то уповноважені ТЦК особи можуть повторно вручити повістку на вулиці.

Згідно з постановою уряду під номером 1487 уточнювати облікові дані потрібно протягом семи днів після будь-яких змін, але не рідше ніж раз на п’ять років. А рішення ВЛК про стан здоров’я дійсне протягом року. Крім того, деякі види відстрочки надаються на певний термін ― для навчання на рік, потім треба надавати нову довідку, бронювання діє шість місяців або поки існують підстави для установи бронювати працівників.

Коли повістки можуть вручати повторно:

  • якщо ВЛК проходили більше як рік тому;
  • для перевірки облікових даних;
  • для перевірки даних про заброньованого працівника;
  • для перевірки обставин отримання відстрочки;
  • для мобілізації.

За словами речниці Черкаського ТЦК Аліни Кривошеї, повістки про уточнення даних будуть видаватися двом категоріям чоловіків. Насамперед, тим, хто ще не отримав повістку з 24 лютого 2022 року та чоловікам з числа ВПО.

«Це для людей, які з тих чи інших причин не з’явилися до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані — можливо змінився сімейний стан, кількість дітей, місце проживання. Також це стосується внутрішньо переміщених осіб», ― зазначила вона.

Також, якщо чоловік перебуває на військовому обліку, але його не мобілізували на момент візиту в ТЦК, то за потреби таких людей можуть повторно викликати для уточнення облікових даних.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...