Незважаючи на заборону Ради оборони регіону: Десятки тисяч прочан УПЦ МП прийшли на паломництво в Почаївську лавру

Близько 30 тисяч прочан прибули на паломництво до Свято-Успенської Почаївської лаври. Про це 25 серпня повідомили в інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ МП, передають Патріоти України.

Прессекретар Почаївської лаври архімандрит Гавриїл у коментарі Суспільному стверджував, що напередодні престольного свята — Успіння Пресвятої Богородиці - 2024 року на прощу прибуло близько 20 тисяч вірян. Стверджується, що 2024 року прочан прибуло так багато, що «знадобилося майже 40 хвилин, щоб усі вони пройшли через ворота обителі» і вони нібито пройшли 200 кілометрів «з молитвою за Боже благословення для України».

Як заявила представниця Тернопільської ОВА Надія Ящищак у коментарі Суспільному, у 2023 році Рада оборони регіону заборонила такого роду ходи — на свята Преображення та Успіння Пресвятої Богородиці. За словами чиновниці, це рішення чинності не втратило досі.

У ГУ Нацполіції вТернопільській області зазначили, що правоохоронці забезпечують безпеку та правопорядок. «Учасників у хресній ході значно менше, ніж минулого року. Поліція забезпечує безпеку та правопорядок. Звернень про правопорушення поки що не надходило», — повідомив представник відомства Андрій Василик.

"Має знайти": Олександр Усик сказав, чого сьогодні найбільше бракує українському боксу

вівторок, 27 серпень 2024, 6:48

Абсолютний чемпіон світу в ексклюзивному інтерв'ю NV розповів про проблеми у вітчизняному спорті, передають Патріоти України. Зокрема, на питання чого сьогодні найбільше не вистачає українському боксу, Усик відповів так:. «Менеджерів. Бо саме якісний м...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...