Незвичайний експеримент: Вчені хочуть відправити ШІ на переговори з іншопланетянами

Вчені задумали відправити до іншопланетян ШІ, який допоможе їм спілкуватися з людством. Про це пише Futurism, передають Патріоти України.

На думку дослідників, які займаються пошуком позаземного розуму (SETI), спеціально розроблений ШІ. Так, астроном Інституту SETI Френч Марчіс і дослідник NASA Ігнасіо Лопес-Франсуа займаються створенням версії ШІ, яку називають "посланнями позаземному розуму" або METI.

Насправді люди займаються надсиланням METI відтоді, як уперше почали літати в космос. Від початку 1960-х років земляни почали надсилати в космос різні повідомлення, починаючи від музики, наукових формул і азбуки Морзе до карт у надії почути відповідь. Досі всі подібні спроби залишаються марними.

Наразі було виявлено сотні мільйонів придатних для життя екзопланет у Чумацькому Шляху, тому вчені вважають, що "в деяких із цих світів можуть мешкати технологічні цивілізації, яким було б цікаво зустрітися з нами".

"Відправляючи ретельно підібрані великі мовні моделі в космос, ми відкриємо двері для безпрецедентного обміну інформацією з позаземними розумами. Це також гарантує, що наша спадщина збережеться, навіть якщо саме людство зникне", — вважають дослідники.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...