Ні дня без скандалу: В "Укрзалізниці" взяли на роботу "генпрокурора ДНР"

Прокурор Донецька Ігор Сагунов, 2012 рік

"Укрзалізниця" потрапила до чергового скандалу. Там на одну з ключових посад призначили прихильника "русского міра" Ігоря Сагунова, якого висували на посаду генпрокурора "ДНР", передають Патріоти України.

Одіозного кандидата просуває директор Південно-Західної залізниці Григорій Бевз, який прийшов на цю посаду в грудні 2019 року. Сагунова він поставив своїм заступником з безпеки.

Видання написало, що уродженець Макіївки Сагунов у різні роки працював у підрозділах прокуратури Макіївки, міста Донецька і Донецької області. У квітні 2012 року його призначили прокурором Донецька.

"У 2014-му році Сагунов був відвертим прихильником"русского міра" і активістом на мітингах в Донецьку. Нам вдалося розшукати список кандидатур в "уряд" так званої "ДНР", де Ігоря Сагунова Кремль рекомендував на посаду Генерального прокурора окупованої частини Донецької області", – сказано в публікації.

Список, про який йде мова, було знайдено у зламаному хакерами листуванні помічника президента РФ Владислава Суркова, який негласно від імені Кремля "опікується" Україною. "На підконтрольній території Ігор Сагунов з'являється в 2017 році, почавши діяльність в ДП "Артемсiль", – відзначається в публікації.

Звільнився, але залишився в штаті

В "Укрзалізниці" в коментарі неофіційно підтвердили, що скандальний експрокурор у них працює. Там не розуміють, як його могли взяти до них на роботу.

"Він був працевлаштований три місяці тому на посаду в.о. заступника начальника з безпеки Південно-Західної залізниці. Минулого тижня (тобто до 18 січня, - Ред.) його звільнили. При цьому він продовжує перебувати у штаті. Але вже не в Південно-Західної залізниці, а як співробітник відділу безпеки "Укрзалізниці". Ми теж не розуміємо, як таке призначення стало можливим і що взагалі відбувається", – на правах анонімності сказали представники УЗ.

Джерело: Обозреватель

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...