"Ні" трудовому рабству!": Під Кабміном залізничники вийшли на протест (фото)

Робочі заявляють, що в АТ "Укрзалізниця" склалася критична ситуація з дотриманням трудових прав.

У середу, 17 лютого, понад 500 залізничників вийшли на акцію протесту "Наступ адміністрації на трудові права і соціальні гарантії залізничників - рішучий профспілковий опір". Організатором акції виступає профспілка залізничників і транспортних будівельників України, повідомляють Патріоти України.

Робочі заявляють, що в АТ "Укрзалізниця" склалася критична ситуація з дотриманням трудових прав. "Ми вимагаємо зниження фінансового та податкового навантаження на УЗ. Ми вимагаємо скасувати податок на землю для УЗ. Підвищення податкового навантаження на УЗ тягне за собою масові звільнення робітників. Ми закликаємо акціонера в особі Кабміну, почути нас", - заявляють учасники протесту.
Залізничники оголосили перелік своїх вимог:
1. Припинити порушення галузевої угоди про збільшення зарплати не менше ніж на 25%, і підвищити зарплати всім працівникам шляхом перегляду тарифних ставок і посадових окладів. За словами Скиби, зарплати їм не переглядали ні в 2019, ні в 2020 роках, хоча, за умовами колективного договору, повинні були підвищувати на 25% в рік, тобто, до цього часу заробітки залізничників вже повинні були вирости на 50%.
2. Забезпечити виплату винагороди за підсумками 2019 року. За словами Скиби, в "Укразілніці" заморозили ряд доплат. Скажімо, матеріальну допомогу на оздоровлення (вона становить близько 10 тисяч гривень). "Заморозили на період жорсткого карантину, але так і не "розморозили" до сих пір", - говорить він.
3. Скасувати режим неповного робочого дня. Багато працівників УЗ досі працюють на чотириденці, хоча її вводили як тимчасовий захід на період жорстоко карантину.
4. Скасувати наказ УЗ №Ц-45/2 від 21.01.2021 про затвердження граничної чисельності регіональних філій. Це той самий наказ про скорочення "зайвих" вакансій.
5. Збільшити суму добових витрат на відрядження з 200 гривень до 600 гривень.
Скасувати рішення про створення філії "УЗ Карго", як таке, що порушує галузеву угода про прийняття рішень про реорганізацію. Залізничники кажуть, що прикриваючись реорганізацією, керівництво, нібито, планує масові скорочення і готує новий колективний договір, з більш жорсткими умовами для працівників. Зокрема, там можуть зменшити (або прибрати зовсім) відсоток щорічного підвищення зарплат.
Джерело: Страна

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...