Ням-ням туризм з національним колоритом: На Закарпатті відкрили гуцульську “бриндзарню”

Очікується, що “бриндзарня” стане одним із об’єктів на майбутній “Дорозі вина і смаку”, яку розробляють в Закарпатті. Відтепер тут можна придбати якісний овечий сир-будз, свіжу вурду і традиційну гуцульську овечу бриндзю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Zruchno.Travel.

Крафтову лавку “Бриндзарня” відкрили в селі Ділове Рахівського району Закарпаття. Відкрили бринзарню члени Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів з метою популяризації місцевих гуцульські продуктів з давньою історією, традиціями приготування і споживання.

Нагадаємо, що в Україні планують зареєструвати “Гуцульську овечу бриндзю”, яка стане першим українським продуктом з географічним зазначенням походження.

Нові правила ЄС: Стало відомо, як зміняться умови в'їзду для українців у 2026

вівторок, 16 грудень 2025, 0:28

Подорожі до країн ЄС залишаються популярними для українців, особливо після запровадження безвізу у 2017 році. Та вже наприкінці 2026 року процес перетину кордону з цими державами зміниться — Євросоюз запустить нову електронну систему ETIAS. Про те, як ...

Не все пропало! Полярні ведмеді можуть адаптуватися до виживання в теплішому кліматі

понеділок, 15 грудень 2025, 23:59

Нові дослідження виявили зв’язок між підвищенням температури та змінами в ДНК полярних ведмедів, що може допомагати їм адаптуватися й виживати в дедалі складніших умовах. Про це повідомляє Рhys org, передають Патріоти України. . У дослідженні, проведе...