Очікується, що “бриндзарня” стане одним із об’єктів на майбутній “Дорозі вина і смаку”, яку розробляють в Закарпатті. Відтепер тут можна придбати якісний овечий сир-будз, свіжу вурду і традиційну гуцульську овечу бриндзю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Zruchno.Travel.
Крафтову лавку “Бриндзарня” відкрили в селі Ділове Рахівського району Закарпаття. Відкрили бринзарню члени Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів з метою популяризації місцевих гуцульські продуктів з давньою історією, традиціями приготування і споживання.
Нагадаємо, що в Україні планують зареєструвати “Гуцульську овечу бриндзю”, яка стане першим українським продуктом з географічним зазначенням походження.
До 08:00 15 вересня деякі сервіси та послуги на порталі та в мобільному застосунку "Дія" тимчасово будуть недоступні. Як повідомляють у Міністерстві юстиції, це пов’язано з плановим оновленням державних реєстрів, яке необхідне для безпечної та коректно...
Середня температура вересня 2025 року очікується на 1 °C вищою за кліматичну норму. Такий прогноз зробила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабуха, передають Патріоти України...