Ням-ням туризм з національним колоритом: На Закарпатті відкрили гуцульську “бриндзарню”

Очікується, що “бриндзарня” стане одним із об’єктів на майбутній “Дорозі вина і смаку”, яку розробляють в Закарпатті. Відтепер тут можна придбати якісний овечий сир-будз, свіжу вурду і традиційну гуцульську овечу бриндзю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Zruchno.Travel.

Крафтову лавку “Бриндзарня” відкрили в селі Ділове Рахівського району Закарпаття. Відкрили бринзарню члени Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів з метою популяризації місцевих гуцульські продуктів з давньою історією, традиціями приготування і споживання.

Нагадаємо, що в Україні планують зареєструвати “Гуцульську овечу бриндзю”, яка стане першим українським продуктом з географічним зазначенням походження.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...