"Ніби мене спалюють на вогнищі, і довкола всі регочуть": Скандальна поетеса Більченко поскаржилася на нестерпне життя в Росії

Скандальна українська поетеса і перекладачка Євгенія Більченко вкотре поскаржилася на Росію, куди переїхала після звільнення з педуніверситету ім. Драгоманова через любов до "русского міра". Виявилося, що росіяни не прийняли її у себе, не дають працювати та ще й "цькують" у мережі. Жінка зізналася, мовляв, уже не може так жити й "скоро помре". Одкровеннями вона поділилася на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

У пості Більченко наголошує, що жителі РФ були не дуже раді її переїзду, у соцмережах вони почали поширювати "пекельні статті, меми та віруси". "Я не знала, наскільки це страшно і нестерпно. Не витримаю другої хвилі цькування, просто не хочу і не можу її витримувати… Українські опоненти захлинаються від радості, що мене тут цькують: "Росія нищить своїх людей". Це настільки не так, що я не можу так зрадити світ, який люблю. Не знаю, що робити з цими пекельними статтями, мемами, вірусами, що ллються із усіх щілин мережі", – висловилася поетеса.

За її словами, коли жила в Україні, їй писали образи у Facebook. А після переїзду це стали робити росіяни у "ВКонтакте" (заборонена в Україні соцмережа. – Ред.). Вона зізналася, що через це у неї "зникає бажання жити", і вона збирається "піти з мережі".

"Не можу так жити. Я намагалася. Чесно. Людина не може терпіти так довго таку сильну фізичну і моральну муку… Мене більше не буде в мережі довго, можливо, ніколи, я намагаюся взяти курс на самознищення", – заявила Більченко.

У пості вона також говорить, що попри науковий ступінь, у Росії її не беруть на викладацьку роботу в навчальні заклади. Крім цього, нібито не дозволяють їй писати вірші, виступати й навіть продавати свої книги.

"Мені забороняють дихати. Дихати – карається. За нагадування, що я була докторкою наук, чекає покарання. Що я взагалі – професорка, вчена, у мене хоч щось є? Це знищується брудним чорним сміхом, ніби мене спалюють на вогнищі, і довкола всі регочуть", – написала Більченко.

Вказала поетеса й на проблеми зі здоров'ям – каже, що є підозра на рак шийки матки, але грошей на лікування у неї немає. "Не знаю, навіщо я доживаю. Коли лікар робив мені "Супутник" (російська вакцина проти коронавірусу. – Ред.), то сказав, що, коли я не лікуватиму ще хронічний сепсис, далі буде гірше, і я поступово помру", – констатувала Більченко.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...