Нібито від Печерського суду: Українці отримують небезпечні SMS

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України попереджає про розповсюдження серед українців фішингових SMS. Про це повідомляє Держспецзв’язку, передають Патріоти України.

Повідомлення надходять від адресанта SUDpovistka нібито від імені Печерського районного суду. Вони містять скорочене посилання, яке перенаправляє абонента на фішинговий вебсайт. Цей сайт імітує сторінку входу до системи «Електронний суд», де користувачу пропонують авторизуватися за допомогою месенджера Telegram, зокрема, ввести номер телефону та код, який буде надісланий у Telegram. У разі виконання зазначених дій зловмисники дістануть доступ до месенджера користувача.

Фахівці CERT-UA задля безпеки рекомендують перевірити активні сесії в Telegram:

  • На смартфоні – таким шляхом: Налаштування > Пристрої.
  • На комп’ютері або ноутбуці: Налаштування > Приватність та безпека > Показати всі сеанси.
  • Якщо бачите серед активних сесій невідомий пристрій, натисніть «Завершити сеанс».

Держспецзв’язку також нагадує, що сьогодні критично важливо дотримуватися головних правил кібергігієни. Використовувати надійні паролі, налаштувати всюди, де можливо, двофакторну автентифікацію. А також – не переходити за будь-якими підозрілими посиланнями, надісланими не тільки в SMS, а й на електронну пошту, у месенджерах тощо.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...