Нібито виявили все, що поцупив Бєня через ПриватБанк: БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського

Станом на 21 серпня завершено досудове розслідування стосовно відомого бізнесмена та екскерівника столичної філії одного із банків. Про це інформує пресслужба БЕБ у середу, 21 серпня, передають Патріоти України.

Їм інкримінують заволодіння понад 5,36 млрд грн коштів фінустанови, акціонерного товариства та учасників договору про спільну інвестиційну діяльність, а також легалізацію майже 4,1 млрд грн доходів, здобутих злочинним шляхом.

Зокрема детективи БЕБ виділили матеріали досудового розслідування відносно відомого олігарха в окреме кримінальне провадження, де повідомлено про завершення розслідування за 4 статтями ККУ.

Водночас триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи.

Мова про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані.

"Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована користуючись з кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн", - зазначили у повідомленні.

Також у БЕБ додали, що детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн Укрнафта та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність.

Зауважимо, Коломойський ще з 2 вересня 2023 року перебуває в ізоляторі Служби безпеки України за підозрою Бюро економічної безпеки у шахрайстві та легалізації майна.

Тоді запобіжний захід за цією підозрою передбачав арешт до 2 червня із заставою в розмірі 1,9 млрд грн, тому за нову підозру застава не передбачена.

Як відомо, 22 квітня суд продовжив строк запобіжного заходу Коломойському у вигляді тримання під вартою до 2 червня, але знову зменшив альтернативу застави – з 2,4 млрд гривень до 1,96 млрд гривень.

Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

четвер, 22 серпень 2024, 23:45

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Пресслужб...

Побив секретаря міськради: Мер Ромнів отримав підозру (фото)

четвер, 22 серпень 2024, 22:29

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун сьогодні повідомив про підозру очільнику однієї з територіальних громад Сумської області за фактом вчинення насильства щодо службової особи. За даними правоохоронців, 22 груд...