Нічого особистого - тільки бізнес: Іноземець замовив вбивство столичного комерсанта і його дружини

Правоохоронці затримали в Одесі іноземця, який замовив вбивство столичного комерсанта та його дружини. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, передають Патріоти України.

Зазначається, що у середині вересня оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції отримали від колег з Молдови інформацію щодо підготовки до замовного вбивства. "Іноземець підшукував кілера, який за $15 тис. ліквідує громадянина України. Дану інформацію оперативники та слідчі взяли в роботу і вже за кілька днів ідентифікували потенційних жертв та кілера", - розповіли у поліції.

Також було встановлено мотиви та майбутні плани замовника. Зокрема, іноземець хотів заволодіти бізнесом українця – жителя Києва. Тому після ліквідації чоловіка повинні були вбити його дружину. Зʼясувалося, що до війни замовник орендував приміщення в Києві, в якому наразі знаходиться стоматологічна клініка. Після 24 лютого 2022 року він виїхав з України та перестав платити орендну плату, відповідно орендодавець уклав договір із новим клієнтом.

"Кілер пішов на співпрацю з правоохоронцями й під їх контролем вів усі перемовини із фігурантом. Як аванс отримав $5 тис. Ще $10 тис. замовник повинен був надіслати після надання доказів вбивства власника клініки. Гроші передавав через посередників: вони залишали їх у вказаному фігурантом місці, після чого "кілер" отримував повідомлення з координатами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за сприяння Інтерполу та Європолу українські та молдавські правоохоронці були на постійному звʼязку, обговорювали деталі проведення спільної спецоперації. Для того, щоб врятувати життя стоматологу, було інсценовано його викрадення та вбивство - замовник отримав фотопідтвердження і перерахував гроші. Водночас він не заспокоївся та замовив дружину "вбитого". Про деталі другого вбивства зловмисник мав домовитися з "кілером" окремо.

Окрім того, в ході проведення оперативно-слідчих заходів правоохоронці дізналися і про подальші кримінальні плани фігуранта. Після ліквідації подружжя наступною жертвою повинен був стати співвітчизник замовника.

Затримали іноземця 4 жовтня, коли він приїхав до Одеси. "Правоохоронці провели обшуки на території Одеси та Києва в осіб, які можуть бути причетні до злочину", - розповіли правоохоронці.

Фігуранту повідомлено підозру за ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство на замовлення"). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, йому загрожує довічне увʼязнення.

Як уточнили в Офісі Генерального прокуратура, в Одесі затримали громадянина іноземної держави, який замовив умисне вбивство власника стоматологічної клініки в Києві. "Після вбивства чоловіка повинні були вбити його дружину, аби позбутися всіх можливих спадкоємців", - додали у прокуратурі.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...