Нічого святого: На Миколаївщині п'яні школярки розгромили надгробні плити на цвинтарі (фото)

Цинічний випадок стався в Миколаївській області. 24 лютого вранці наглядач міського кладовища виявив пошкодженими декілька пам’ятних плит на могилах, передають Патріоти України.

Поліцейські, викликані на місце злочину, встановили, що до вказаного акту вандалізму причетні дві учениці ліцею І-го та ІІ-го курсів. Свій вчинок вони пояснили правоохоронцям надмірним вжиттям алкоголю.

З розповіді дівчат, вони ногами та руками розбивали пам’ятники на могилах померлих людей заради розваги. За вчинене одна зі зловмисниць нестиме кримінальну відповідальність, відносно другої, молодшої, в силу віку вживатимуться заходи виховного характеру.

Слідчими Вознесенського відділу поліції за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 ККУ "Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого".

Санкція статті передбачає покарання від штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі правоохоронці встановлюють остаточну кількість пошкоджених пам’ятників та усіх потерпілих, після чого вирішуватиметься питання щодо оголошення старшій зі зловмисниць про підозру у скоєнні злочину.

Також поліцейські спілкуватимуться і з батьками учениць з приводу неналежного виховання дітей. Відповідно до законодавства, дорослі можуть понести адміністративну відповідальність за дії доньок.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...