Ніхто не хоче? Спливла правда про "небувалий ажіотаж" із паспортами РФ на Донбасі

Ілюстрація. Роздача паспортів РФ на Донбасі

Станом на 17 травня так звані міграційні органи "ЛНР" прийняли документи для отримання українцями паспортів Росії лише у близько 100 осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України ("Народний фронт") Дмитро Тимчук.

Він уточнив, що в цей перелік не входять "перші особи" псевдореспубліки та їх наближені, оскільки вони отримали російське громадянство ще в березні 2019 року.

"У першому "елітному пулі" на отримання паспортів РФ у березні цього року, крім документів Пушиліна і його помічниці по відомим справам Талакіної, також були подані документи керівника "адміністрації глави ДНР" Олексія Никонорова. Найближчим часом "елітний пул" уже повинен отримати російські аусвайси на руки", – написав Тимчук.

Водночас, як зазначив нардеп, незаконна влада "Л/ДНР" намагається створити видимість "небувалого ажіотажу" навколо можливості отримання паспортів РФ.

Так, 17 березня ватажки "Л/ДНР" Леонід Пасічник та Денис Пушилін влаштували піар-акцію, під час якої заявили, що паспортизація жителів окупованих територій Донбасу йде, як підмітив Тимчук, "ударними темпами".

"Із паспортами тема провалилася, але головне, що по ТБ Пасічник і Пушилін розпинаються, мовляв ксі хочуть і всв беруть аусвайси РФ", – зазначив в особистому Telegram-каналі блогер із ніком Фашик Донецький.

Відзначимо, напередодні Дмитро Тимчук розповів, чому видача російських паспортів в окремих районах Донецької і Луганської областей перетворилася на фарс.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...