Ніхто не вижив: У Росії знайшли уламки зниклого з радарів літака Ан-26 (фото, відео)

Російський літак Ан-26, який 22 вересня зник із радарів недалеко від Хабаровська, зазнав аварії. Всі шестеро членів екіпажу загинули. Уламки авіасудна й останки людей через більш ніж пів доби виявили на території Великохехцирського заповідника. Про це повідомляє російський "Интерфакс" із посиланням на екстрені служби, передають Патріоти України.

За даними Головного управління МНС у Хбаровскому краї, розбитий літак помітили рятувальники з вертольота Мі-8 за 13 кілометрів від селища Корфовський. Уламки Ан-26 були розкидані на схилі хребта Великий Хехцир, на висоті близько 600 метрів.

Десантування рятувальників виявилося складним через важкодоступність місцевості – крім сопок (скель), там ліс і немає рівного майданчика, куди б міг сісти вертоліт.

Уламки Ан-26 були розкидані на схилі хребта Великий Хехцир

Тому до місця аварії відправили наземну пошуково-рятувальну групу, яка мала подолати 3 км пішки тайгою та сопками. Загалом у пошукових заходах було задіяно майже 140 осіб і 35 одиниць техніки. Джерела одразу наголошували, що екіпаж Ан-26, ймовірно, не вижив.

"Тих, хто вижив, із висоти побачити не вдалося, посадити вертоліт у тому районі неможливо, до місця розташування уламків відправилися піші групи рятувальників і загони на квадроциклах", – процитувало співрозмовника агентство "Хабаровский край сегодня".

За його словами, літак упав на кордоні Великохехцирського заповідника, недалеко від гірськолижної бази "Спартак". Видання "ДВ-новости" з посиланням на дирекцію "Заповідне Приамур'я" додало, що пошуки ускладнювалися сильною хмарністю в районі гори.

"Не скрізь вдається продивитися, хмари розсіються до обіду. Але авіасудна продовжують літати, дивитися там, де це можливо", – говорили в дирекції.

Також зазначали, що в пошуках членів екіпажу Ан-26 брали участь і їхні співробітники, які консультували рятувальників щодо особливостей місцевості.

Пошукова операція була ускладнена важкодоступною місцевістю

Після 12:00 четверга за московським часом було підтверджено, що екіпаж Ан-26 не вижив. На місці рятувальники виявили останки загиблих людей.

Водночас слідчі вилучили документацію щодо повітряного судна. Співробітників, які проводили його техобслуговування перед останнім вильотом, допитали. Крім того, в аеропорту Хабаровська вилучили зразки пального, було призначено хімічну судову експертизу.

Нагадаємо: Ан-26 виконував тренувальний політ, метою якого була перевірка систем зв’язку на його борту й аеропорту Хабаровська. За 38 кілометрів від останнього літак зник із радарів, а його екіпаж перестав виходити на зв'язок. Це трапилося близько 11:45 за Москвою.

Очевидці говорили, нібито авіасудно зачепилося за одну з сопок у заповіднику Хехцир. Пошуково-рятувальна операція ускладнювалася поганими погодними умовами й темним часом доби в Хабаровському краї.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...